Wie is Elsa Wierda?

Na de studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam merkte ik dat ik vooral nieuwsgierig was naar de vraag : waarom worden mensen ziek?

Hoe komt het dat klachten zich heel anders kunnen presenteren? Waarom is de ene patient met een burn out alleen maar moe en heeft behoefte om de hele dag te slapen, terwijl een andere patient met dezelfde diagnose lijdt aan slapeloosheid en zich de hele dag hyper voelt.

Met datgene wat ik aan de universiteit geleerd had, kon ik onvoldoende uit de voeten.

Bij toeval stuitte ik op een boek over acupunctuur en daar vond ik de antwoorden op mijn vragen. Logisch dat ik daarna een vierjarige opleiding klassieke acupunctuur Nei Tsjing (Utrecht) ben gaan doen. Aanvullend heb ik nog een tweejarige Chinese kruidencursus Jing Ming (België) gedaan. Bij de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging) heb ik een opleiding EAV (Elektro-Acupunctuur volgens Voll) gevolgd.

Met hoeveel plezier ik mijn werk ook doe, het kost toch energie. Me weer opladen doe ik op veel manieren. Buiten zijn in de natuur helpt. Wandelen en fietsen in de polder of in de duinen. De stilte opzoeken in mezelf en mediteren is een andere manier. Een creatieve uitlaadklep is beeldhouwen. Vooral in hout.

Verder ben ik een lezer en geïnteresseerd in alles wat met (praktische) filosofie te maken heeft.