In de Praktijk

In de praktijk zie ik mensen met zeer uiteenlopende klachten. Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, hoofdpijn, menstruatieklachten, fibromyalgie, tennisarm en diverse stressgerelateerde klachten.

Eigenlijk maakt het niet zo veel uit met wat voor klacht iemand komt, omdat het voor mij belangrijker is hoe iemand in zijn of haar vel steekt. Sleutelwoorden voor mij in de praktijk zijn: Energie, Balans en Stroming. Voor alle aktiviteiten die we ondernemen, hebben we energie nodig. In onze vaak jachtige maatschappij raken we als we niet oppassen snel uit balans! Om ons rustig en ontspannen te kunnen voelen is een voldoende stroming van energie nodig. Wanneer energie, balans en stroming niet genoeg aanwezig zijn, worden we ziek of voelen we ons niet prettig.

Een afspraak maken

Komende anderhalf jaar ga ik langzamerhand stoppen met mijn praktijk. Er is helaas geen ruimte meer voor nieuwe patiënten. Nieuwe patiënten verwijs ik graag naar mijn collega Claire Meijers, ook arts en acupuncturist in hetzelfde praktijkpand:

Website: www.clairemeijers.nl
E-mailadres: meijersclaire@gmail.com
Mobiel: 06-37175222

De eerste afspraak

Het eerst consult duurt meestal een uur. We nemen uitgebreid de tijd om de huidige klacht(en) en de ziektegeschiedenis door te nemen. Vaak is er gaandeweg het gesprek al een patroon te ontdekken, waardoor een verstoring is opgetreden. Het gesprek is een wezenlijk onderdeel van de behandeling omdat het vaak al inzicht geeft waar men over grenzen gaat of te weinig tijd neemt om te herstellen.

Na pols- en tongdiagnose en een lichamelijk onderzoek bespreken we de voorlopige diagnose. Met acupunctuur gaan we dan proberen de balans en de stroming in het lichaam weer te herstellen. Wanneer de lichamelijke energie weer op peil is, verbetert ook vaak de geestelijke conditie. Naast acupunctuur wordt ook aandacht besteed aan voeding, houding en ademhaling.

Soms is het nodig om ook met vitaminen of Chinese kruiden te werken. Na de behandeling is het prettig om even de tijd te hebben om rustig aan te doen. U kunt u na de behandeling een beetje loom voelen. Denk er aan om na de behandeling voldoende water te drinken, zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Vervolgconsulten

In het algemeen zijn er drie tot vijf consulten nodig om een meer blijvend effect te bewerkstelligen. De consulten variëren in duur van een half uur tot een uur. De frequentie van behandelen kan ook wisselen van eens in de twee weken tot eens in de vier weken. Na drie tot vijf behandelingen volgt een evaluatie over de voortgang.

Tarieven

Afhankelijk van de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar wordt een consult geheel of gedeeltelijk vergoed. Neemt u voor vragen over de vergoeding contact op met uw zorgverzekeraar.

De consulttarieven per 10 januari 2023:
Eerste consult (intake en behandeling) | 60 minuten | € 125,00
Vervolgconsult | 60 minuten | € 105,00
Vervolgconsult | 45 minuten | € 95,00
Kort consult | 30 minuten | € 60,00
Telefonisch consult   | € 15,00Klachten

Wat te doen als u niet tevreden bent over uw behandeling?

Ook al probeeren we zo duidelijk mogelijk te communiceren, toch kunnen tijdens een consult of gedurende een behandeling misverstanden ontstaan. U voelt zich niet correct behandeld of bent ontevreden.

Het is natuurlijk het beste dat u dit direct bespreekt met uw behandelaar en samen naar een oplossing zoekt.

Dit is meestal voldoende zijn om samen in vertrouwen verder te gaan.

Komt u er op deze wijze niet uit dan kunt u ook bellen of mailen naar het AVIG secretariaat om nog andere opties te bespreken. Rény Cameron, Esmee de Klerk 0614805117 of mailen naar info@avig.nl. Uw klacht kan dan in behandeling worden genomen door een klachtenfunctionaris van de AVIG.

De AVIG is aangesloten bij de landelijke Geschillencommissie: Stichting Geschilleninstantie Complementaire/Integrale Geneeskunde. Informatie kunt u vinden op de website van SGCIG
Anatomie | Acupunctuur

Lid van beroepsvereniging:

Praktijk voor Klassieke Acupunctuur Alkmaar - lid AVIG
Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde